En meget lækker ret,
hvor kødet dækkes af en postejmasse. med herlig smag af sherry. Oprindelig blev
retten tilberedt med stegt rådyr, deraf navnet - Jægermedaljoner. Her har vi nu
valgt oksefilet.
Tid: 20-25 min. 4
pers.
# Ingredienser
4 skiver oksefilet
(d 100 g)
2 spsk smør eller margarine
salt og peber
100 g fransk
leverpostej
1 spsk sherry
2 spsk piskefløde
1 tsk fint knuste
grønne peberkorn
1 lille ds. mandarinbåde
4 skiver hvidt brød
salatblade
4 tomater
* Fremgangsmåde
1. Smelt fedtstoffet
på en pande og steg kødskiverne 4 min på hver side.
Drys med salt og
peber.
2. Rør leverpostejen
op med sherry og fløde.
Smag til med knuste
grønne peberkorn.
3. Sprøjt
postejmassen ud i små toppe langs kanten af kødskiverne.
Læg godt afdryppede
mandarinbåde i midten.
4. Rist brødskiverne
og skær skorperne af.
5. Skyl nogle
salatblade.
Læg dem på brødet og
læg derefter en skive kød med garniture på.
Eller læg salatblad
ene ved siden af kødet på tallerkenen sammen med skivede tomater.
6. Server retten med
kartoffelbåde
og grønne bønner.
Tips: Retten kan tilberedes med en rest af oksesteg
-
eller filet og
serveres som natmad eller som en lækker forret.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------