Den bedste opskrift på en oksekødsgryde med kartoffelmos. En
af de mest populære retter med blandt andet miniløg og champignon og rester fra
en oksesteg
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
# Ingredienser
4 æg
1 liter vand
1 tsk eddike
200 g frosne
mini-løg
200 g frosne
champignons
20 g smør
300 g stegt kød
3 dl bouillon af
terning
grønsagsrester Fra
stegen
Worcestershire sauce
salt, peber fra
kværn
paprika
1-2 tsk maizenamel
* Tilberedning
1. Pocher æggene:
bring vandet i kog, tilsæt eddike og skru ned, så det lige akkurat bobler.
2. Slå æggene ud i
en kop, et ad gangen.
Lad et æg forsigtigt
glide ned i det kogende vand og saml hurtigt hviden omkring det med to
træskeer.
Når hviden er helt
stiv (efter 3-4 min.), tages ægget op med en hulske.
Lad dem dryppe af på
køkkenrulle.
3. Hvis du ikke har
tid til at pochere æggene, kan du koge dem »smilende« (kogetid 4-5 min.).
4. Brun de frosne
grønsager i smør i en stor gryde (de skal ikke optøs først).
5. Skær kødet i små
terninger, der brunes med i gryden, også med grønsagsrester.
Tilsæt bouillon.
Bring retten i kog
og lad den simre ved svag varme i 10 min.
Smag den til med
krydderier (kun et par dråber Worcestershiresauce).
6. Hvis du ønsker
det, kan retten jævnes med maizenamel, der udrøres i koldt vand.
7. Til denne
resteret serveres gerne kartoffelmos, ris eller slet og ret brød.