Kalkun findes i dag
i et utal af forskellige udskæringer, som passer til forskellige retter. Det er
nemt at gå til, og vi kan nyde det magre fine kalkunkød.
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g kalkunkød, fx
bryst eller lår
1 løg
2 spsk olie
1
hønsebouillonterning
2-3 dl vand
1 pk. grønne bønner
(250 g)
1 lille ds. majs ( 350 g)
1 tsk salt
½ tsk knust
citronpeber
½ spsk honning
1-2 spsk
rødvinseddike
½ glas syltede løg
* Fremgangsmåde
1. Skær kalkunkødet
i strimler.
Pil løget og hak det groft.
2. Varm olien i en
gryde.
Læg først løgene i
og lad dem stege nogle min.
Læg derefter kødet i
og brun det let.
3. Smuldr
bouillonterningen over.
Tilsæt vand lidt ad
gangen og lad det hele simre 5-10 min.
4. Optø bønnerne
noget og skær dem i mindre stykker.
Lad majsene løbe af.
Kom bønner og majs i gryden.
Varm det igennem.
5. Smag til sidst
til med salt, citronpeber, honning, hvidvinseddike og syltede løg.
6. Server
gryderetten med lyst Brød
at bryde til.
Evt. også en Grøn Salat.
Tips: Kyllingekød kan tilberedes på samme måde som
ovenfor.
Vælg da gerne
kyllingebryst som er nemt at skære i strimler.
Se alle de bedste
opskrifter med Kalkun, Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------