Lammekødet lynsteges, dækkes med en sojasauce og serveres på
et leje af gennemsigtige nudler i denne velkrydrede ret.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
150 g glasnudler
2 spsk jordnøddeolie
450 g magert lammekød, i tynde skiver
2 fed hvidløg, pressede
2 porrer, skivede
3 spsk mørk sojasauce
2½ dl lammebouillon
1 stænk chilisauce
røde chilistrimler, til pynt
* Tilberedning
1. Bring en stor gryde vand i kog. Tilsæt nudlerne og kog 1
minut.
Nudlerne afdryppes godt, hældes i en si og skylles under
rindende, koldt vand og afdryppes igen. Sættes til side.
2. Varm olien i en forvarmet wok eller pande. Hvirvl olien
rundt, til den er meget varm.
3 Tilsæt lammekød og lynsteg min. ca. 2
4. Tilsæt hvidløg og porrer og lynsteg yderligere 2 min.
5. Rør sojasauce, lammebouillon og chilisauce i og kog 3-4 min
under jævnlig omrøring, til kødet er gennemkogt.
6. Tilsæt cellofannudlerne og kog ca. 1 minut under
omrøring, eller til de er gennemvarme.
7. Fordel retten på varme tallerkener, pynt med rød chili og
server.
Næringsindhold:
Kalorier 285. Sukker 1 g. Proteiner 27 g. Fedt 16 g. Kulhydrater
10 g. Mættede fedtsyrer 6 g.
Kokkens tip
Gennemsigtige nudler (cellofan- eller glasnudler) forhandles
i kinesiske butikker.
Anvend ægnudler i stedet, hvis de ikke kan fås, og kog dem
efter anvisningen på pakken.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Nudler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.