Makrel er en sund fisk med vigtige vitaminer og fiskeolie. Grillet
eller stegt er lækker makrel, der kan nydes som aftensmad eller en frokost.
Lige til at komme i godt humør af.
1 person.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: 20 min.
# Ingredienser
1 stor makrelfilet
(eller 2 små)
2 tsk olie
salt og friskkværnet
peber
Blomkålsmos:
¼ blomkålshoved
2 spsk flødeost
(eller piskefløde)
1 spsk friskrevet
parmesanost
Sennepsris:
1 dl ris
1-2 tsk dijonsennep
2 spsk persille
Tilbehør: et par
salatblade (fx egebladssalat)
* Tilberedning
Stegt makrel:
1. Skær evt. store
makrelfileter i halve.
Steg fileterne
sprøde i olie på en slip-let-pande ved middelvarme på skindsiden i 5-7 min.
2. Krydr med salt og
peber.
Vend fileterne og lad dem stege nogle min ved svag varme, til de er
gennemstegte.
Blomkålsmos:
3. Kog
blomkålsbuketter mørt i letsaltet vand.
Hæld næsten alt
vandet fra.
Mos med et piskeris
eller en blender, rør flødeost i og smag til med salt, peber og evt.
parmesanost.
Sennepsris:
4. Kog risene som
angivet på pakken.
Smag til med
dijonsennep, hakket persille og salt.
5. Nyd den
friskstegte makrel med blomkålsmos, salat og sennepsris.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.