Stegt flæsk behøver
vist ingen præsentation, men her er mange andre muligheder med det billige,
stribede flæsk, fx paneret flæsk - se opskriften HER.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 30 min.
# Ingredienser
10-12 skiver magert,
stribet flæsk
salt, peber fra
kværn
½ tsk paprika
hvedemel
1 æg
rasp
50 g smør
Persillesauce:
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
4-6 dl mælk
2 dl finthakket bredbladet persille
½ tsk groft salt og lidt peber
½ citron, saften derfra, samt en smule citronskal
Kartofler:
1 kg små, skrællede kartofler koges i vand med ½ tsk groft
salt.
* Tilberedning
1. Skær sværen af
flæsket og drys med salt, peber og paprika.
2. Vend skiverne i
mel, derefter i pisket æg og til sidst i rasp.
Lad dem ligge og
tørre i 5 min.
3. Steg flæsket i
smør på en pande ca 5 min. på hver side.
4. Til paneret flæsk
hører der varm kartoffelsalat eller også hvide kartofler og persillesauce.
Persillesauce:
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde.
Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme.
Hæld den varme mælk i lidt ad gangen og pisk godt hele
tiden.
Tilsæt evt lidt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens.
Tilsæt persille, ½ tsk salt, lidt citronsaft og kog saucen
igennem.
Tips: Steg dobbelt portion paneret flæsk, så har
du også lidt til frokosten/madpakken næste dag.