Pariserbøf er god gammeldags dansk mad, på trods af navnet.
Måske hedder det pariserbøf, fordi der er franskbrød under kødet? Her en klassisk
opskrift
2 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 7 min.
# Ingredienser
300-350 g magert hakket oksekød - gerne til tatar
salt og peber
2 skiver groft brød uden skorpe
25 g smør
Tilbehør:
1 lille rødløg eller 1-2 forårsløg
50 g syltede rødbeder
50 g syltet agurk
6 kæmpekapers og/eller 1 spsk saltede kapers
1 stykke hel peberrod
2 æggeblommer
4 hjertesalatblade
evt. 2 spsk pickles
salt og peber eller piccalilly
* Tilberedning
Tilbehør:
1. Pil rødløget og skær et par tynde skiver. Hak resten
fint.
Hak rødbeder og syltet agurk.
Skyl saltet af kapersene og tør dem i køkkenrulle.
Skær skrællen af peberroden og høvl eller riv den fint.
2. Ælt kødet sammen med salt og peber og
form det til 2 flade bøffer på brødskiverne.
Steg dem med kødsiden nedad på en pande med smør i 3-4 min.
Vend dem og steg dem i 2-3 min, til brødet er gyldent.
3. Anret pariserbøfferne på tallerkener og
læg løgringe og æggeblommer ovenpå.
Anret tilbehøret omkring, pynt med salatblade og server
straks.
Tips:
Du kan også servere bøfferne med spejlæg i stedet for æggeblomme.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------