Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 15 min. Kogetid, pasta: 5-10 min. Let at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Pasta med fløde og basilikum
400 g frisk pasta eller tørret (fx tagliatelle
eller fettuccine)
salt
Endvidere:
fine grønne ærter
100 g spegeskinke
smør
piskefløde
1 spsk friskhakket basilikum
salt og hvid peber
*
Sådan laves Pasta med fløde og basilikum
1. Kog rigeligt, letsaltet vand op i en gryde og kom pastaen
i under omrøring.
Lad den koge uden låg.
Frisk pasta er kogt med bid (»al dente«) efter ca 5 min.,
Tørret pasta skal koge ca 10 min.
2. Kog ærterne et par min. i letsaltet vand.
Hæld vandet fra ærterne.
3. Skær spegeskinken i smalle strimler.
Varm smørret i en gryde, det skal ikke tage farve.
Kom spegeskinke og ærter i.
Tilsæt piskefløde og basilikum.
Krydr med salt og peber.
4. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
Kom den i gryden og varm den hurtigt igennem sammen med
ærter og skinke.
Server straks på varme tallerkener.
Tips: Basilikumsmagen er vigtig her, og retten skal
derfor laves med frisk basilikum.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------