En herligt duftende
gryde! Denne gang lægger du kartofler og porrer lagvis i gryden og topper den
med strimler af salami og tomatskiver. En alt-i-et ret, som kræver et minimum
af arbejde.
Tid: 25 min. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
8-9 kartofler (1 kg)
1 porre
½ tsk salt
¼ tsk peber
2 dl mælk
100 g salami med
hvidløg
3 tomater
1 tsk oregano
2 dl revet ost
* Fremgangsmåde
1. Skræl kartoflerne
og skær dem i skiver.
Rens porren og skær
også den i skiver.
Både kartofler og
porre kan skives ensartet med foodprocessorens tynde snitteplade.
2. Fordel kartoffel-
og porreskiver i en lav og bred serveringsgryde.
Drys salt og peber
mellem lagene.
3. Hæld mælken på og
lad retten simre til kartoflerne er knapt møre.
4. Skær salamien i
strimler og skær tomaterne i skiver.
Drys salamistrimlerne
over og læg tomaterne øverst.
Krydr med oregano og
strø osten på .
5. Læg låg på gryden
og lad osten smelte.
Server retten med en
blandet salat og groft brød.
Tips: Undlad salami, hvis du vil servere en helt
grøn ret.
Tilsæt da gerne et par finthakkede fed hvidløg.
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------