De kloge anbefaler at spise fisk to gange om ugen, og her på
Kogebog.dk får du opskriften på lækre grillede foreller med dejlige asparges og
vinaigrette med æg.
Til 4 personer.
# Ingredienser
4 bækforeller
saft af ½ citron
2 spsk olie
salt og peber
250 g asparges
salt
Vinaigrette:
2 dl olie
1 dl eddike
1 tsk dijonsennep
1 løg
3 hårdkogte æg
2 spsk kapers
2 spsk hakket purløg
2 spsk hakket
estragon
salt og peber
Tilbehør: Brød og
salat (se forslag her)
* Tilberedning
Forellerne skylles
godt både indeni og udenpå og tørres af.
De smøres med
citronsaft og olie og krydres.
Forellerne grilles
ca 4 min på hver side - de kan med fordel holdes sammen med grillkurv til fisk.
Det nederste seje
stykke skæres af aspargesene, og de koges i vand med salt i 2 min, inden de
køles af i koldt vand.
Vinaigrette: Olie,
eddike og sennep piskes sammen.
Rør hakket løg,
hakket æg, kapers, purløg, estragon, salt og peber i.
Vinaigretten hældes
over aspargesene, der anrettes sammen med forellerne.
Grillkurv.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.