Til grillmad hører
der nemt tilbehør. Bagte kartofler kan ligge ved siden af bøfferne.
Det kan majskolber
også - de kan steges i folie.
Lune kartoffelchips
er også nemt at lave.
Salatskålen må ikke
mangle. Dressingen kan være en fløde dressing eller cremefraiche rørt op med
resten af grillmarinaden.
Til 4 personer.
Marineringstid: 1-2 timer. Tilberedningstid: ca 35 min.
# Ingredienser
4 tykke skiver
kalvekød (filet, kotelet uden ben)
Vinmarinade:
1-1½ dl rødvin eller
hvidvin
½ dl olie
1 løg, hakket
1 presset fed
hvidløg
3-4 tørrede enebær
6-8 hele peberkorn
2 skiver franskbrød
2spskfløde
1 fed hvidløg
1 æg
1 bdt persille
1 bdt purløg
salt, peber
* Fremgangsmåde
Marinade:
Pisk olie og vin.
Bland de andre marinade-ingredienser i.
1. Skær et dybt snit
i siden af kødet, så der dannes en lomme.
Læg kødet i en skål og hæld marinade over.
Vend kødet flere
gange.
2. Skær skorpen af
brødet, pluk det i stykker og hæld fløden over.
Mos det med en gaffel.
Tilsæt presset
hvidløg, det piskede æg, fintklippet grønt og krydderier.
Tør kødet af med
køkkenrulle og fordel fyldet i »lommerne«.
Luk åbningen med
tandstikkere.
3. Grillristen pensles
med lidt olie og kødet lægges på.
Risten skal være
15-20 cm fra gløderne.
Kødet grilles 10-15
min. på hver side.
Under stegningen pensles det med siet marinade.
Tips: Små portionsspid kan også steges på
grillpande eller en almindelig stegepande.
Stik baconstykker ind mellem ingredienserne på spiddet.
Fedtet fra baconet
bruner kød og grønsager og giver det en god smag.