Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 4-6 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kalveschnitzel, stegt:
4 skiver kalvefilet eller -inderlår (à ca 150 g)
50 g smør
salt og peber
1 dl bouillon eller vin eller en blanding heraf
*
Sådan laves Kalveschnitzel, stegt:
1. Bank schnitzlerne med håndroden og krydr dem let med
peber.
2. Brun smørret på panden og steg schnitzlerne 2-3 min på
hver side ved ret god varme, afhængig af hvor rosa de ønskes.
3. Tag dem af panden og læg dem på et varmt fad. Drys lidt
salt på.
Dæk dem til og lad dem stå og trække tildækket et par min.
Så når varmen at fordele sig i kødet, der bevarer saften.
4. Kog panden af med bouillon eller vin og hæld det ved
schnitzlerne eller i en (varm) saucekande og server det til.
Server små kogte kartofler drysset med persille eller dild
til.
Tips: Grønærter, franske eller årstidens Grønsager,
smørdampede passer fint til schnitzlerne. Fettuccine og Grønsags-coulis
giver kalveschnitzlerne et italiensk præg.
Kalveschnitzel med
tomater:
Læg de stegte kalveschnitzler i et halvdybt varmt fad. Kom 500
g flåede tomater, skåret i både (evt. fra dåse) og gerne 1 fed knust hvidløg i
stegesmørret.
Lad det snurre uden låg 7-8 min.
Smag tomatblandingen til med salt og peber og hæld den over
kalveschnitzlerne.
Drys med finthakket persille ved serveringen.
Kalveschnitzel,
grillstegt:
Tænd grillen i god tid, ca 20 min. før, og begynd først
stegningen, når flammerne er døde og kullene er hvidglødende.
Pensl schnitzlerne let med olie på hver side og steg dem 1-2
min. på hver side ca 10 cm fra glødelaget. Krydr schnitzlerne med salt og
peber.
Prik små hele tomater med en gaffel og læg dem nær ristens
kanter ved siden af schnitzlerne.
Server krydderurtesmør til. Brøndkarsesauce, kold er
også et fint tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------