Mørbrad
er hurtig og lækker grillmad. Server den som små bøffer på spyd med en salat af
solmodne tomater og en kraftig aïoli som dip.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
35 min. Grill-/bagetid: 30 min.
#
Ingredienser til Mørbradspid med ovnbagte kartofler:
Ovnbagte
kartofler:
1
kg små kartofler
2 spsk
olie salt
Aïoli:
2
dl mayonnaise
1-2
fed hvidløg
1-2
spsk citronsaft
salt
og peber
Tomatsalat:
500
g cherrytomater (gerne i flere farver)
2 spsk
olie
2 spsk
citronsaft
salt
og peber
1
bundt basilikum
Mørbradspyd:
1
svinemørbrad
1 spsk
olie
1 spsk
Herbes de Provence krydderi
8 træspyd
*
Sådan
laver du Mørbradspid med ovnbagte kartofler:
Skrub
kartoflerne rene, og vend dem med olie på en bageplade med bagepapir.
Bag
dem i ovnen i ca 30 min. ved 200 °C, til de er møre.
Krydr
kartoflerne med salt.
Rør
mayonnaise med presset hvidløg.
Rør
citronsaft i, og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Skær
store tomater i skiver og små i halve.
Rør
olie og citronsaft sammen, og vend det med tomaterne.
Smag
til med salt og peber, og drys salaten med basilikumblade.
Afpuds
mørbraden for fedt og sener, og skær den i 2 cm tykke skiver.
Træk
kødet på spid, pensl det med lidt olie, og krydr med Herbes de Provence, salt
og peber.
Steg
grillspiddene på en varm grill (eller grillpande) i 3-4 min. på hver side.
Server
mørbradspiddene med kartofler, aïoli og tomatsalat.
TIPS:
Læg træspiddene i vand i 30 minutter, inden du trækker kødet på spiddene. Så
hænger kødet ikke fast på spiddet, når du trækker det af, og pindene brænder
ikke på grillen.
INFO: Spid er noget man spidder noget med, fx mad. Spyd er
et våben/en sportsrekvisit man kaster med, fx spydkast - kaster du med maden?
Kilde: GrillABC.dk
Her finder du flere opskrifter på dejlige grillretter. Gå på
opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
Kilde: Hjemmets bedste MAD