Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Skal trække: ca 2 timer Grilltid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Pølsespid
400 g skært flæskekød (nakkekam, mellemkam eller mørbrad)
4 grillpølser
1 grøn eller rød peberfrugt
12 cherrytomater
Marinade:
1 usprøjtet citron
4 spsk olie
½ spsk friskhakket basilikum
salt og peber
Grillspid
*
Sådan laves Pølsespid
1. Skær kødet i ca store tern.
Skær pølserne i 2- lange stykker.
Læg kød- og pølsestykker i et fad.
Marinade:
2. Skyl citronen og riv ca halvdelen af skallen fint.
Pres saften af den halve citron, der skal bruges ca 2 spsk.
3. Bland olie, citronskal og -saft, basilikum, salt og peber
og hæld marinaden over kød- og pølsestykkerne.
4. Læg folie over og lad det trække et par timer.
Pølsespid:
5. Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner.
Skær den i ca store terninger.
6. Sæt skiftevis kød, pølse, tomater og peberfrugt på små
grillspid.
7. Anbring de fyldte spid 10- over en trækulsgrill
eller fra ovnens grillelement.
Steg dem 3-4 min. på hver side, pensl med marinaden under
stegningen.
Får spiddene for hurtigt farve, må de flyttes fra varmen,
ellers bliver de brankede.
Tips: Server spiddene med Kartoffelsalat,
kold, Kartoffelsalat,
varm, med nye grønsager eller med grøn salat og et godt brød, fx Fuldkornshvedebrød.
Forkogte perle- eller skalotteløg kan erstatte eller
supplere peberfrugten.
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------