Overrask familien med denne anderledes fiskeret. Server
saftige sværdfiskekoteletter med en delikat urte- og vinsauce. Sværdfisk har en
fast konsistens og en mild smag.
Forberedelse 20 min + marinering. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 sværdfiskekoteletter a 230 g, ca. 2½ cm tykke
½ dl friskpresset citronsaft
URTESAUCE:
½ dl hvidvin
3 spsk smør eller margarine
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret rosmarin
1 spsk hakket, frisk persille
¼ tsk friskkværnet sort peber
¼ tsk reven citronskal
GARNERING:
friske rosmarinkviste
* Tilberedning
1. Læg sværdfiskekoteletterne i en halvdyb skål og
dryp citronsaften over.
Vend koteletterne og sørg for at de dækkes helt.
Dæk med plastfolie og stil i køleskabet i 30 min.
2. Tænd for ovnens grill.
Placer sværdfiskekoteletterne på en plade eller en rist
dækket med alufolie.
3. Grill koteletterne 10 cm fra varmen ca. 5 min på hver
side til fiskens kød er uigennemsigtigt og let deler sig.
4. Tilbered saucen mens fisken grilles.
Opvarm vin og fedtstof i en gryde.
Pisk citronsaft, timian, rosmarin, persille, peber og
reven citronskal i. Bring det i kog.
Anret sværdfiskekoteletterne på tallerkener og
dryp saucen over.
Garner med rosmarinkviste og server straks.
Sværdfisk med urtesauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 274 = kj 1151
Kulhydrat O g Protein 46 g Fedt 10 g (33%) Fibre 0 g
• Hvidvin giver en sauce med lavt fedtindhold.
Tips:
Frisk sværdfisk skal være fugtig og kødet let
gennemskinneligt.
Anvend ikke fisk som er tør og brun langs kanterne.
Fiskekoteletterne bør være mindst 2 cm tykke.
Hvis fisken er tyndere, bliver den let for tør når den
grilles.
De fisk som egner sig bedst til at grille, er laks,
sværdfisk,
tunfisk, makrel eller anden fed fisk.
Grilltiden bør beregnes pr. cm.
Beregn 10 min grilltid ved ca. 2½ cm tykkelse målt på den
tykkeste del af fisken.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.