En nem oksekødsret, der smager forrygende. Kombinationen af oksekød, papaya, gulerod, koriander og jordnødder er fantastisk til hele
familien.
Forberedelsestid: 40 min + 4 timer til marinering.
Tilberedningstid: 5 timer. Antal kuverter 6
# Ingredienser
1 kg okseyderlår, halvfrossent
2 tsk salt
¼ tsk chilipulver
1 tsk stødt sort peber
1 spsk farin
4 fed hvidløg, pressede
2 tsk sesamolie
1 spsk jordnøddeolie
Grøn pawpawsalat:
1 lille pawpaw (en slags papaya), skrællet og renset for frø
1 gulerod
2 fed hvidløg, pressede
6 cm frisk ingefær, revet
2 små røde chili, finthakkede
2 spsk fiskesauce
4 kaffir limeblade, revet i fine strimler
1 spsk limejuice
2 tsk farin
1 tsk sesamolie
250 ml (30 g) friske korianderblade
250 ml (160 g) usaltede ristede jordnødder
* Tilberedning
1. Afpuds oksekødet og skær ud i skiver a 2,5 mm.
Skær skiverne ud i strimler.
Bland salt, chili, peber, farin, hvidløg, sesamolie og
jordnøddeolie i en skål.
Læg kødstrimlerne ned i marinaden og vend dem
med fingrene, til de bliver helt dækkede.
Tildæk skålen og marinér i køleskabet i 4 timer.
2. Læg kødstrimlerne på en rist i en bradepande og
sæt dem i ovnen i 5 timer ved 120 °C eller indtil de er
tørrede.
3. Grill kødstrimlerne i ovnen i 3 minutter inden de serveres.
Server med grøn pawpawsalat.
4. Grøn pawpawsalat:
Skær grøn pawpaw og gulerod i fine strimler med en skarp
kniv
eller brug et rivejern.
Bland det i en skål med de øvrige ingredienser og
server med det samme.
Se alle de bedste
opskrifter fra Indien Asien Laos og Cambodja
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------