Logo

Broccoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Broccoli 

 
Broccoli, Brassica oleracea var.botrytis cymosa, er hjemstavnsført til Italien, men der findes forskere, som mener, at den stammer fra Lilleasien.

 
Broccoli dyrkes nu næsten overalt i verden, også i Danmark. Den ligner en blanding af forvokset persille og blomkål. Smagen leder tanken hen på asparges, og broccoli kaldes da også aspargeskål.

 
Den bruges kogt/dampet, gratineret, i gratiner og bare smørmørnet, som tilbehør. Den tykkeste del af stokken bør skæres fra og koges dobbelt så længe som de tyndeste stokdele og hovedet. Dansk broccoli fås fra juli til september, i øvrigt importeres den og fås derfor det meste af året. Den er særdeles rig på A-vitamin.
Forkogt broccoli kan holde op til et år i fryser.

 
Se de bedste opskrifter med Broccoli  

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.922 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her