Her får du en nem opskrift på fyld til fjerkræ, fx kalkun. Det er en rigtig god idé at stoppe hele fjerkræ med noget lækkert fyld når det skal steges i hel stand
Giver 3 liter fyld
# Ingredienser
1 portion Majsbrød
daggammel (se nedenfor)
225 g svinekødspølse
(almindelig eller krydret)
115 g smør eller
margarine
2 mellemstore løg, hakkede (se teknik HER)
2 fed hvidløg,
hakkede
2 tsk tørret salvie
1 tsk
fjerkrækrydderi
1,7 til 3 dl kyllinge- eller hønsebouillon
Salvieblade til pynt
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
180 °C.
Majsbrødet smuldres
groft. Der skal smuldres nok til at fylde 1½ kg.
Fordeles jævnt over
en rouladeform på 35 x 25 cm.
Bages 20 til 25 min
eller indtil det er tørt.
2. Brun pølserne i
en stor stegegryde over mellemhøj varme indtil de ikke længere er lyserøde, og
rør for at smuldre pølsekødet.
Lad pølserne dryppe af på køkkenrulle; sæt til side:
Tør stegegryden af
med en køkkenrulle for at fjerne fedtstoffet.
3. Smelt smørret i
den samme stegegryde over mellemhøj varme indtil det skummer.
Steg løg og hvidløg i smør i 10 min indtil løgene er bløde.
Tilsæt salvie og
fjerkrækrydderi; koges 1 minut til.
4. Bland
majsbrødkrummerne, pølse- og løgblandingen i en stor skål.
5. Hvis fyldet skal
bruges i en kalkun, dryppes 1,7 dl bouillon over fyldet; rystes let indtil det
er jævnt fordelt.
Fyld kroppens og
halsens udhulninger løst med fyldet. Fyldet kan forberedes 1 dag før brug.
Fyldet skal ikke
kommes i kalkunen indtil lige før du er klar til at stege den.
Steges ifølge de vejledninger der er givet i Stegt kalkun med pandesauce eller ifølge instruktionerne for stegning af
kalkunen.
6. Hvis fyldet skal
tilberedes separat, dryppes der 3 dl kødkraft over fyldet; rystes let indtil
det er jævnt fordelt.
Lægges over i en 3-liters gryde.
7. På dette
tidspunkt kan pølse-majsbrødsfyldet tildækkes og opbevares i køleskab 1 dag før
det skal bruges.
8. Forvarm ovnen til
180 °C.
9. Bages 45 min (55
til 60 min hvis det har stået i køleskab) eller indtil det er gennemvarmt.
For at få tørt fyld
tages låget af de sidste 15 min af bagetiden.
Majsbrød
# Giver 450 g
majsbrødskrummer
3 dl gult majsmel
105 g hvedemel
2 spsk sukker
1 tsk bagepulver
¾ tsk salt
1 æg
2 dl mælk
3 spsk smør eller
margarine, smeltet og afkølet
*
1. Forvarm ovnen til
220 °C.
Smør en firkantet
bradepande på 23 cm; sæt til side.
2. Bland majsmel,
mel, sukker, bagepulver og salt i en mellemstor skål.
Bland æg, mælk og smør i en 1-liters målekande; hæld det over i majsmel-blandingen.
Omrøres indtil de
tørre ingredienser er blevet fugtet.
Hældes over i den forberedte bradepande.
3. Bages 20 til 25 min
eller indtil det er gyldenbrunt og en tandstikker af træ kommer ud ren når den
bliver stukket ind i midten.
Afkøles fuldstændigt
på en bagerist.
4. Majsbrød kan
tilberedes op til 2 dage før det bliver brugt som fyld.
Tildækkes; lad det stå i stuetemperatur.
Trin 1. Sådan
fordeles majsbrødskrummerne på panden.
Trin 2. Sådan
smuldres pølserne i stykker.
Trin 5. Sådan fyldes
en kalkun.
Majsbrød. Trin 2.
Sådan tilsættes mælkeblandingen de tørre ingredienser.
Majsbrød. Trin 3.
Sådan tjekkes om majsbrødet er bagt med en tandstikker af træ.
Se alle de bedste opskrifter med Kalkun
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------