I denne opskrift tilberedes kogte faste kartofler sammen med
bacon til en hurtig og lækker ret.
Prøv opskriften på den nemme, sunde og lækre rösti, og nyd
sprød bacon til
Forberedelsestid 15 min. Tilberedning 45 min. Til 6 pers.
# Ingredienser
500 g store faste kartofler
4 tynde skiver bacon
2 spsk olie
25 g smør
1 løg, i tynde skiver
salt og peber
* Tilberedning
1. Vask kartoflerne grundigt og læg dem i en gryde.
Dæk dem med koldt vand og tilsæt salt. Lad dem simre i 10
min.
Hæld vandet bort og lad kartoflerne køle helt af.
Steg baconen sprød på en pande.
Lad den køle af og snit den i mindre stykker.
2. Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Rør dem sammen med den ristede bacon.
Opvarm olien på en stor tefalpande og tilsæt smørret.
Sauter løget, til det er klart og blødt.
Tilsæt dernæst revne kartofler og bacon og krydr med salt og
peber.
3. Portionsrösti:
Læg fire udstiksforme på panden og fyld de revne kartofler
heri.
Alternativt kan man bruge en blinispande.
Pres kartoflerne sammen med en paletkniv.
Brun først den ene side i 5-7 min.
Vend derpå röstierne og brun den anden side. Skru ned for
blusset.
4. En stor rösti:
Ovnen forvarmes til 180 °C.
Fordel de revne kartofler på panden og pres dem godt sammen.
Brun röstien på begge sider og stil den dernæst i ovnen i
10-15 min.
Vend den færdige rösti ud på et serveringsfad og skær den i
lagkagesnitter.
Kokketips
Rösti kan naturligvis laves uden bacon.
Eller server de sprøde baconskiver ved siden af
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.