Røræg har utallige anvendelsesmuligheder. Server det med
lidt ristet brød, som fyld i croissanter eller som her, med en skive røget
laks.
Forberedelsestid 10 min. Tilberedning 5 min. Til 4-6 pers.
# Ingredienser
125 g røget laks
10 æg
¾ dl piskefløde
salt og peber
20 g smør
kviste af bredbladet persille, til pynt
* Tilberedning
1. Tag et par hele skiver laks fra til pynt.
Hak resten fint og stil det til side.
2. Pisk æggene sammen med piskefløde og tilsæt salt og
peber.
3. Smelt smørret på en stor pande.
Hæld æggemassen på panden og rør konstant.
Rør i 3-5 min, til æggemassen begynder at stivne.
Tilsæt den hakkede laks og server straks, pyntet med de hele
lakseskiver og kviste af bredbladet persille.
Byd ristet brød til.
Kokketips
Æggene vil fortsætte med at koagulere, efter de er taget af
blusset.
Derfor er det vigtigt, at æggene absolut ikke får for meget.
Laksen kan også serveres som hele skiver ved siden af
røræggene.
Lakse-røræg er også velegnet som fyld i friske croissanter.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.