Nem og lækker variant af de skønne marinerede sild, som her
er piftet op med chili, citron og citrongræs. Her serveret på rugbrød med en
nem og dejlig salat.
6 stykker madder. Arbejdstid:
20 min. Marineringstid: 1·2 døgn. Holdbarhed: ca 1 uge i køleskab.
# Ingredienser
300 g gammeldags
modnede islandske sildefileter (drænet vægt)
2 citroner
1 rød chili
2 stængler
citrongræs
Tilbehør:
6 skiver rugbrød
evt. smør til brødet
6 blade grøn salat
3 spsk salatløg
3 spsk cremefraiche
Pynt: agurk
* Tilberedning
1. Skær sildene i
mindre stykker.
Læg dem i en lage af
citronsaft fra 1½ citron, citronskiver fra ½ citron, hakket chili og hakket
citrongræs.
2. Lad sildene
marinere i 1·2 døgn.
Rør et par gange
undervejs.
3. Anret sild på
stykker af rugbrød evt. smurt med smør.
Læg først et
salatblad og derefter silden.
Drys med hakkede løg
og giv en klat cremefraiche til.
Pynt med strimlet
agurk.