Tilbehør Frokost. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 20 min. Let at lave. Lav pris. (Som tilbehør: 4 personer Som frokostret: 2 personer)
# Ingredienser
til Kartoffelpandekage
500-600 g gamle kartofler
1 stort løg
salt og peber
ca ½ dl olie, evt. halvt smør
*
Sådan laves Kartoffelpandekage
1. Skræl kartoflerne og tryk dem let tørre.
Pil løget.
2. Riv kartofler og løg på den grove side af råkostjernet.
Tryk kartoflerne tørre i et viskestykke.
Bland kartofler og løg i en skål og krydr med salt og peber.
»Farsen« mørkner hurtigt ved mødet med luften, det berører
ikke smagen.
3. Varm olien (smørret) godt op på en mellemstor pande.
Fordel kartoffel»farsen« herpå med en paletkniv, så den
bliver ensartet flad.
4. Dæmp varmen, så snart kartoffelkagebunden er fast, og
steg den ca 10 min.
Vend den ved at lade den glide over på et grydelåg, og vend
den tilbage på panden.
Steg den yderligere 8-10 min., lidt kortere fordi varmen fra
stegningen har gjort sig gældende.
Lad den stege gyldenbrun og server den direkte fra panden
eller anbring den på et varmt fad. Server straks.
Tips: Brug ikke nye kartofler, de er for vandede.
Stivelsen i de »gamle« er nødvendig her.
Kartoffelpandekagen kan også steges i ovn. Beregn ¾-1 time
ved 180 °C.
Eventuelt også i portionsstore ovnfaste fade, men så må
tiden næsten halveres.
Egner sig som tilbehør til næsten alt, mest til stegte
retter.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------