Tilbehør Frokost. Arbejdstid: ½ time Ovntid: 1 time. Let at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelpie, græsk
1 kg (gamle) kartofler
400 g hytteost
1 dl olie
2 æg
2 dl yoghurt naturel
1 spsk tørret mynte eller 2 spsk friskhakket
salt og peber
smør til fadet
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kartoffelpie, græsk
1. Sæt ovnen på 200 °C.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Tryk skiverne tørre i et rent viskestykke.
3. Rør hytteost og olie sammen til en jævn masse.
Krydr med mynte, salt og peber.
Vend de skivede kartofler i en skål med osteblandingen.
4. Fordel kartoffelblandingen i et smurt ovnfast fad, dæk
med låg eller alufolie og sæt fadet midt i ovnen i 30 min.
5. Pisk æg og yoghurt sammen, krydr med lidt salt og peber
og hæld blandingen over de halvbagte kartofler.
Sæt fadet tilbage i ovnen, uden låg eller folie og bag
retten færdig i yderligere 30 min, til kartoflerne er møre, overfladen gylden
og æggemassen stivnet.
Tips: Velegnet tilbehør til de fleste kød- og
fjerkræretter, specielt dog til lam.
Retten kan udmærket nydes alene.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------