Kold, kogt laks
bliver her til en elegant frokostret. Sommerens bedste fisk. Laks kan
tilberedes på mange måder. Vi har samlet de nemme og gode opskrifter på laks
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 25 min. Køletid: 1 time.
# Ingredienser
4 skiver fersk laks,
ca 2 cm tykke
Kogelage:
1 liter vand
1 spsk salt
1 dl hvidvin
5 hele peberkorn
1 lille løg
5 kviste dild
* Fremgangsmåde
1. Kom
ingredienserne til kogelagen i en kasserolle.
Bring det i kog og lad
det koge i 10 min.
Hæld lagen på en
kande.
2. Læg forsigtigt
lakseskiverne i en dyb pande.
Hæld kogelagen over,
så det lige akkurat dækker.
Lad laksen simre over svag varme, med låg på, i 7 min.
3. Lad laksen køle
af i lagen.
4. Tag laksen op af
lagen.
Server den kold,
pyntet med en kvist dild.
Der hører citronskiver og nye kogte kartofler til, evt. også lidt agurkeskiver
i olie-eddike marinade
og måske Fyldte tomater med ærter.
Saucen kan fx være
en kold karry-sauce:
Rør 1 spsk mayonnaise med 2 dl cremefraiche og 2 tsk karry.
Smag til med salt, citronpeber og tilsæt 1 finthakket,
hårdkogt æg samt lidt hakket karse.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
og andre gode
opskrifter med fisk HER og laks HER