Forret. - Frokost. Arbejdstid: 60 min. Marinering: 4-5 timer. Bagetid: ca 30 min. Afkøling: 1 døgn. Svær at lave. Høj pris. (6-8 personer)
# Ingredienser
til Krikandepostej
4 krikænder
Marinade:
5 cl cognac
5 cl portvin
300 g skinkesmåkød
100 g fersk spæk
2 skalotteløg
25 g mandler (½ dl)
2 blade friskhakket salvie eller ½ tsk tørret
1 dl bouillon
salt og peber
smør eller tynde spækskiver til formen
Ovnfast form
*
Sådan laves Krikandepostej
1. Pluk krikænderne, skær hoved og fødder af.
Tag indmaden ud og skær hjerte, kråse og lever fri, se Agerhøne.
2. Skær skroget helt frit for kød.
Skær tæt ned langs brystbenet, så brystfileterne frigøres.
Skær lårene fra i hofteleddet og skær kødet fra benene.
3. Del brystfileterne et par gange på langs og læg dem i et
halvdybt fad.
Hæld cognac og portvin over. Lad dem trække koldt 4-5 timer.
4. Skær skinkesmåkød og spæk i mindre stykker og bland det
med resten af kødet fra krikanden samt indmaden.
Hak det en gang igennem kødmaskinen eller hak det kort i
foodprocessor.
5. Tag brystfileterne op af marinaden.
6. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
Skold og smut mandlerne og hak dem.
Sæt ovnen på 175 °C.
7. Bland det hakkede kød med marinade, bouillon, skalotteløg,
mandler og salvie.
Krydr med salt og peber.
Smør formen godt eller beklæd den med spækskiver.
8. Læg et lag fars i bunden af formen, læg herover halvdelen
af krikandebrystkødet, et lag fars, krikandebryst og slut med resten af farsen.
9. Læg alufolie over formen og sæt den i ovnen på nederste
rille i ca 1½ time.
Prøv med en stegegaffel, om postejen er færdig: gaflen skal
komme tør op.
10. Tag postejen ud af ovnen og lad den blive helt kold, før
den serveres, gerne først næste dag, så er smag og konsistens bedst.
Server postejen med grøn salat og Bondebrød
eller Flûtes.
Små grønne agurker, Cornichons og
portvinsgelé er også et fint tilbehør.
Tips: Bruges der unge krikænder, er marinering
overflødig.
Så kan hedvin og spiritus røres direkte i farsen.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Krikand
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------