Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: ½ time Bagetid, kartofler: 1 time Stegetid: 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Kyllingelår med kartoffelpuré
4 kyllingelår med overlår
2 bagekartofler
1 æggeblomme
2 spsk fløde
1 lille løg
1 bdt persille
salt peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kyllingelår med kartoffelpuré
1. Stil ovnen på 200 °C.
2. Skyl og skrub kartoflerne. Tør dem.
Bag dem midt i ovnen 1 time.
3. Del de bagte kartofler igennem på den lange led og skrab
indmaden ud.
Mos den og rør æggeblomme og fløde i.
Hak løget fint, skyl og hak persillen og rør også dette i
mosen.
Smag til med salt og peber.
4. Skær forsigtigt benet ud af overlåret, det gøres nemt med
et snit langs benet med en skarp kniv.
Del benet i leddet, så underlårbenet bliver siddende.
Læg lårene i et ovnfast fad med skindsiden nedad.
Fordel kartoffelpuréen i den udbenede del af kyllingelårene.
5. Steg kyllingelårene midt i ovnen ca 40 min, til kødet er
mørt.
Bliver puréen for mørk, må varmen dæmpes undervejs.
Server kyllingelårene med en blandet grøn salat og Citronsauce,
græsk.
Tips: Retten kan tilberedes til og med punkt 4. og
opbevares i køleskab nogle timer.
Andre hakkede krydderurter, fx estragon, dild eller revet
skalotteløg, kan erstatte persillen.
Se alle de bedste opskrifter med Kyllingelår
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------