Frokost Forret. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Kyllingeleverterrine, enkel
300 g kyllingelever (frossen)
4 skiver hvidt brød
2 dl mælk eller fløde
1 lille løg
2 fed hvidløg
20 g smør
1 bdt persille
2 kviste estragon
salt og peber
4 æg
smør til formen
Ovnfast form: 1 l
*
Sådan laves Kyllingeleverterrine, enkel
1. Skær skorperne af brødskiverne, læg dem i en tallerken og
hæld mælken/fløden over.
Lad det stå, til væsken er opsuget.
2. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
Smelt smørret og kog løg og hvidløg klare heri. Lad dem køle
af.
3. Sæt ovnen på 210 °C.
4. Skyl persille og estragon og hak begge dele.
5. Befri kyllingeleverne for årestammer m.m., tør dem let og
skær dem groft ud med en kniv.
Leveren er nemmest at skære ud, når den er halvt optøet.
6. Bland det udblødte brød med løg, krydderurter, kyllingelever,
salt og peber.
Pisk æggene let sammen med en gaffel og rør dem i.
7. Smør formen godt og hæld massen i.
Den hæver lidt under bagningen.
Bag den på nederste ovnrille ca 45 min., til overfladen er
gylden og terrinen er gennembagt.
Prøv med en nål eller gaffel: kommer den tør op, er terrinen
bagt.
8. Server varm eller kold.
Server terrinen med Grønsags-coulis
og Flûtes.
Grønsager,
marinerede, klæ'r også, ligeså hjemmebagt rugbrød, fx Fuldkornsrugbrød.
Tips: Terrinen kan også bages i 6 portionsforme, så
er bagetiden ca 20 min.
Se alle de bedste opskrifter med Kyllingelever
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------