Madpandekager kan fyldes med mange gode ting, og her er det
en champignonstuvning med bacon og lidt porreringe der er indeni. De kan laves
til i god tid og varmes op i ovnen evt. med et drys revet ost på toppen.
4 personer. ca. 10 stk.
# Ingredienser
Dej:
225 g hvedemel
1 nip salt
2 dl vand
2 dl mælk
3 mellemstore æg
50 g smeltet smør
lidt fedtstof til bagning
Fyld:
400 g champignon, gerne et mix med kantareller
3 dl vand
1 tsk citronsaft
15 g smør
1 spsk hvedemel
1-2 spsk cremefraiche 38 %
salt og peber
1 bdt hakket persille
200 g bacon i strimler
1-2 porrer
Tilbehør: grøn blandet salat
*Fremgangsmåde
Pandekager: Bland mel og salt og pisk vand og mælk i, gerne med elpisker,
så dejen ikke klumper. Pisk æggene i, et ad gangen og til sidst det smeltede
smør.
Lad dejen hvile en time.
Bag tynde pandekager på en stor pande.
Fyld: Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Kom dem i en gryde med vand og citron, og kog dem i 4
minutter. Tag dem op.
Skær porrerne i skiver, og kog dem i vandet 2-3 minutter.
Tag dem op. Si væden.
Sådan laver du en opbagning
Smelt smørret i gryden og pisk melet i.
Spæd med kogevandet til en tyk stuvning.
Pisk godt igennem og kom creme fraiche i.
Smag til med salt og peber, og vend svampe og porreringe i.
Vend til sidst hakket persille i.
Rist bacon sprød på en tør pande.
Kom en skefuld stuvning på hver pandekage og dys med bacon.
Rul dem evt. sammen.