Denne salat med røget ørred er både frisk og sprød.
Slankeopskrift. Hvis du holder af røget fisk, må du helt enkelt prøve denne
ret. Nyd den som forret, frokost eller …❤
Til 4 personer
# Ingredienser
3 appelsiner
4 spsk olie, til at dryppe med
havsalt og sort peber
200 g rucola, skyllet
2 varm røgede ørredfileter, på ca 125 g hver
* Tilberedning
For at dele en
appelsin i både skæres top og bund af, så den kan stå på skærebrættet.
Skær ned langs
appelsinens buede side, så både skallen og den hvide hinde fjernes, og kødet
kan ses.
Hold så appelsinen
hen over en si, der er placeret over en skål, og skær bådene ud og ned i sien.
Pres til sidst den tomme hinde hen over sien for at få så meget saft med som
muligt.
Gentag det med de
andre appelsiner, og hæld så bådene i en anden skål.
Lav dressingen ved
at hælde appelsinsaft i en skål med olie og en smule salt og peber.
Pisk det sammen.
Læg rucola ned til appelsinbådene, lav flager af den røgede ørred og læg dem i
skålen.
Hæld dressing over
og vend det forsigtigt sammen med hænderne.
Stabl salaten på
tallerkener og server med pumpernikkel eller rugbrød.
Tips:
Prøv rød grapefrugt i stedet for appelsin eller røget laks
eller røget makrel i stedet for ørred.
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.