Her får du opskriften på en dejlig ragout med asparges og
hårdkogte æg. Den kan også bruges som forret og er superlet at lave på kun 30
min.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ½ time
# Ingredienser
1 ds (400 g) hvide
asparges
8 store æg
30 g smør
2 spsk hvedemel
5 dl fløde og/eller
lys bouillon
1 citron
salt, hvid peber
reven muskatnød
evt. friskhakket kryddergrønt
* Tilberedning
1. Lad aspargesene
løbe af i en si.
Hele asparges skæres en gang over.
2. Kog æggene hårde
(ca. 10 min).
3. Smelt smørret i
en tykbundet gryde.
Hæld melet i på en
gang.
Rør kraftigt og spæd
med kogende fløde/bouillon (brug evt. aspargeslagen), til saucen er jævn.
Lad den koge 2-3
min.
4. Tilsæt saften af
en citron og smag saucen til med salt, hvid peber og reven muskatnød.
5. Vend forsigtigt
aspargesstykkerne i saucen.
Pil æggene og skær
dem i halve (skiver), som også vendes forsigtigt i.
Varm det godt
igennem.
6. Hvis du ønsker
det, kan retten tilsættes kryddergrønt.
7. Til denne
elegante ret serveres små kuvertbrød eller hjemmebagte butterdejshalvmåner.
Evt. også en grøn
salat med rå champignon.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med salat HER
Se alle opskrifter med æg HER