Forret Frokost Tilbehør. Let at lave. Lav pris. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, bønner: 5-12 min.
4 personer
# Ingredienser
til Bønnesalat, grøn, varm:
500-600 g grønne bønner
(brydbønner eller perlebønner - haricots verts)
Dressing:
2 skalotteløg eller 1 alm. løg
1 lille bdt persille
1 kvist estragon
et par kviste kørvel eller lidt frisk bønneurt (sar)
4 spsk olie
1 spsk hvidvins- eller estragoneddike
salt og peber
* Tilberedning Bønnesalat,
grøn, varm:
1. Nip bønnerne for spids og stilkefæste og skyl dem i koldt
vand.
2. Kog en stor gryde op med letsaltet vand og kom bønnerne i
det kogende saltvand.
Kog dem 5-6 minutter, hvis det er de smalle perlebønner, og
godt dobbelt så længe, hvis det er almindelige brydbønner.
3. Bland imens ingredienserne til dressingen, tilsat de
hakkede krydderurter.
4. Anret de færdigkogte, afdryppede bønner på et halvdybt,
varmt fad og hæld dressingen over. Server straks.
Tips: Salaten kan ledsage mange kødretter, specielt
lam, men også indmad, fx stegt lever.
Se alle de bedste opskrifter med Bønner
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------