De smørmørnede grønsager kan suppleres med en spsk friskhakket fennikel.
Forret Suppe. Arbejdstid: 30 minutter Kogetid: 20 minutter. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Blåmuslingesuppe med hvidvin
1 kg friske blåmuslinger
3 dl halvtør hvidvin
1 lille gulerod
2 skalotteløg
25 g smør
salt og peber
4 dl fiskebouillon
1-1,5 dl (piske)fløde
flutes
* Sådan laves Blåmuslingesuppe med hvidvin:
1. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under
rindende, koldt vand.
Kassér muslinger, der ikke lukker tæt, eventuelt ved let
slag mod bordet.
2. Bring 1 dl af hvidvinen i kog i en gryde, der kan rumme
alle muslingerne.
Kom dem i, læg låg på og damp muslingerne ved stærk varme i
5 minutter.
Ryst gryden af og til. Nu skal muslingerne have åbnet sig.
Kasser eksemplarer, der stadig er fast lukkede.
3. Tag muslingerne op af gryden med en hulske.
Befri muslingerne for skaller og opbevar dem tildækket i en
skål.
4. Hak gulerod og løg groft og snur det 5-6 minutter i
smørret i en gryde, uden at det tager farve.
5. Tilsæt resten af hvidvinen og lad den koge igennem et par
minutter uden låg.
Tilsæt herefter fiskebouillonen og lad atter suppen koge et
par minutter.
6. Si muslingekogelagen gennem et fint klæde, der er ofte
sand i, og hæld den i suppen.
Kog op og tilsæt så fløden.
7. Smag til med salt og peber, og kom til sidst muslingerne
i.
De skal bare varme igennem, endelig ikke mere, så bliver de
kedelige.
Server straks med flutes til.
Tips: De smørmørnede grønsager kan suppleres med en
spsk friskhakket fennikel.
Dåsemuslinger egner sig ikke til denne ret.
Se flere opskrifter
med blåmusling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------