Intet er mere fængslende end havets fangarme. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 20 min + 1 times marinering. Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 6
# Ingredienser
0,6 dl soyasauce
1,2 dl fransk salatdressing
0,6 dl brun farin
1 kg små, rensede blæksprutter
500 g modne bøftomater eller aflange tomater, halveret på
langs
1 tsk groft salt
dild til pynt
limebåde til pynt
* Tilberedning
1. Bland soyasauce, dressing og brun farin i en skål.
Tilsæt blæksprutterne og vend dem godt i blandingen.
Dæk dem til med husholdningsfilm og stil dem til side i 1
time.
2. Forvarm ovnen til 210 °C.
Smør en bageplade med olie.
Stil tomater med snitfladen opad på pladen og drys dem med
salt.
Stænk tomaterne med 1 tsk olie og bag dem i 10 min.
3. Opvarm resten af olien i en stor stegepande.
Lad blæksprutterne dryppe af, hæld dem over i panden og steg
dem i portioner ved høj varme i 1-2 min, eller indtil de er møre.
4. Server blæksprutterne i en stor skål med ovnbagte
tomater.
Retten pyntes med dild og limebåde.
Prøv sammen med:
Hovedret: Lynstegt
oksekød og spinat
Dessert: Jordbærtærte.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.