Her får du blæksprutte i 5 spændende udgaver. Frisk blæksprutte
er hovedingrediensen i disse fine retter. Servér med udvalgte grønsager, det er
bestemt værd at prøve.
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 20 min. 4 personer.
# Ingredienser
800 g blæksprutte
2 fed hvidløg
1 løg
1 rød peberfrugt
1 hel fennikel
1 syltet citron
2 stilke estragon
2 spsk olie
1 nip paprika
1 nip stødt safran
salt og peber
* Tilberedning
Fjern
blæksprutternes hoveder.
Fjern den lange,
gennemsigtige stiver (rygraden), og rens og skyl kroppen.
Skær fangarmene af
ved øjnene.
Skyl kroppen under
rindende, koldt vand, og dup den tør med køkkenrulle.
Skær kroppen i
ringe.
Pil hvidløg og løg,
og hak det.
Skyl peberfrugten,
fjern frøene, og skær den i tern.
Fjern det yderste af
fenniklen, og skær resten i meget tynde skiver.
Skær en hel, syltet
citron i småstykker.
Skyl og tør
estragonen, kasser stilkene, og klip bladene groft.
Opvarm 1 spsk olie i
en stor sauterpande.
Svits blæksprutten
hurtigt. Tag den op, og sæt til side.
Hældresten af olien
på samme pande, og opvarm løget,
til det er
gennemsigtigt. Tilsæt peberfrugt og fennikel.
Krydr med salt og
paprika. Lad det sautere 15 min., rør jævnligt.
Kom blæksprutten
tilbage på panden sammen med citronen.
Giv det 5 min.
Tilsæt safran og
estragon, krydr med peber, og server straks.
Blæksprutte med hvidløg og persille
Opvarm 2 fed hvidløg i en stor sauterpande, før blæksprutten
tilsættes.
Udelad syltet citron og safran.
Drys med hakket persille før servering.
Blæksprutte med courgette og gurkemeje
Udskift peberfrugt og fennikel med 700 g courgette i tern.
Tilsæt 1 tsk gurkemeje, og sautér grønsagerne i 15 min.
Udelad citron og safran.
Blæksprutte med aubergine
Udskift peberfrugt og fennikel med 700 g aubergine i tern.
Tilsæt 1 tsk spidskommen, og giv det 15 min.
Udelad citron og safran.
Nem sauteret blæksprutte
Brun 2 hakkede fed
hvidløg med 2 spsk olie.
Tilsæt 800 g
tilberedt blæksprutte og 2 tsk ras-el-hanout.
Lynsteg det 5 min.
INFO: Blæksprutter er en gruppe af marine bløddyr. Det er
rovdyr, der omkring munden har et større antal fangarme til at gribe byttet. I
tilfælde af fare kan mange arter udspy en mørk, blækagtig væske. Nogle få
primitive arter bærer en ydre skal, mens de fleste har en indre skal, der ofte
er uforkalket.
Se alle de bedste
opskrifter med Blæksprutte Grønt Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------