Blinis er små
pandekager, som stammer fra Ukraine. I Danmark serveres blinis med kaviar og
cremefraiche eller let pisket fløde. Blinis kan også serveres med bær eller
syltetøj som dessert.
Beregn ca. 2 blinis
pr. person til forret, de er mættende, selvom de er små.
# Ingredienser: Til 4 personer:
15 g gær
1½ dl mælk
1½ dl øl
1 æg, delt i blomme
og hvide
2½ dl hvedemel
1 tsk salt
2 spsk piskefløde.
Tilbehør:
100 g kaviar
1 bæger cremefraiche
(175 ml) eller 1½ dl piskefløde
1 bdt purløg.
* Tilberedning:
1. Lun mælken, til den
er fingervarm og
rør gæren ud i den
lune væde.
Rør melet i til en
jævn og klumpfri dej.
Lad den hæve ca. 1
time.
2. Tilsæt øl,
æggeblomme, salt og fløde
Lad blandingen hæve
yderligere 30-40 min.
3. Pisk æggehviden
stiv og fold den forsigtigt i dejen.
Efter æggehviden er
tilsat, skal blinis steges med det samme.
4. Smelt lidt smør i
en lille pande 12-14 cm i diameter.
Eller brug en
blinispande.
5. Steg blinis over
svag varme, til de er gylden brune.
Læg dem i en stabel,
til de er færdige.
6. Serveres med
cremefraiche eller let pisket flødeskum,
kaviar og purløg
eller finthakket løg.
Se alle de bedste opskrifter med Blinis
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.