Til forskel fra vore hjemlige pandekager indeholder de russiske blinis gær og boghvedemel. Det giver pandekagerne en svag syrlig aroma og smag. Til blinis serverer man
stenbiderrogn, hakket løg og cremefraiche. Hver gæst forsyner sig med den
mængde han eller hun foretrækker.
Tid: ca 1 time og 40
min, heraf 1 time hævning. 6 pers.
# Ingredienser
25 g gær
5 dl mælk
2 dl boghvedemel
2 dl hvedemel
2 æggeblommer
½ tsk salt
3 spsk cremefraiche
2 æggehvider
STEGNING:
smør eller margarine
TILBEHØR:
2 glas kaviar
1 hakket løg
1 hakket rødløg
2 dl cremefraiche
* Fremgangsmåde
1. Smuldr gæren ud i
en skål. Opvarm mælken til den er fingervarm, 37 °C .
Hæld lidt af den
over gæren og rør til den er opløst.
2. Rør de to slags
mel i sammen med æggeblommer, resten af mælken og salt.
Rør dejen glat og
klumpfri.
3. Dæk skålen til og
lad dejen hæve i stuetemperatur ca 1 time.
4. Rør cremefraichen
i.
5. Pisk æggehviderne
til fast skum og vend dem i dejen.
6. Opvarm en
plettepande med lidt fedtstof.
Kom dejen på panden,
ca 1½ spsk pr. blini.
7. Vend dem når de
er hævet og oversiden er stivnet.
8. Server dem
nybagte med tilbehøret i små skåle.
Tips: Skal der rigtig være fest, serveres blinis
med ukrainsk kaviar! Lakse- eller ørredrogn er en anden fin variant.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------