Forret Dessert Suppe. Iblødsætningstid: mindst 8 timer. Arbejdstid: 10 minutter. Kogetid: 20-25 minutter. Let at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser til Brødsuppe, gammeldags:
150 g rugbrød (evt. delvis franskbrød)
5 cm kanelstang
skal af 1/2 usprøjtet citron
1-2 spsk sukker
Endvidere:
2-3 dl findelt frugt, fx rabarber, æble, pære
* Sådan laves Brødsuppe, gammeldags:
1. Skær brødet småt ud på brødmaskine eller med en skarp
kniv.
Læg det i en skål der ikke er større, end at 1 l vand dækker
brødet helt.
Lad det stå mindst 8 timer - gerne natten over.
2. Kom det udblødte brød i en gryde sammen med kanel og
citronskal og lad brødgrøden koge langsomt op og koge nogle minutter under jævnlig
omrøring.
Så brænder den ikke så let på.
Passer den gennem en sigte.
Er grøden meget tyk, kan den tilsættes lidt mere vand.
Rør sukkeret i.
3. Varm atter suppen op til kogepunktet, og kom de rå,
findelte rabarber, æbler eller pærer i.
Lad dem mørne få minutter i suppen - rabarberne kortest,
æblerne længst.
Tips: Syltetøj kan erstatte den friske frugt. Så er
det næppe nødvendigt at søde med sukker, og hvis, da sparsomt.
Lidt sød sherry kan kommes i. Eller lidt fed, kold fløde.
Se flere opskrifter
med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------