Forret Suppe. Arbejdstid: 20 min. Kogetid i alt: 25 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
(4 personer)
# Ingredienser til Brøndkarse-kartoffelsuppe:
200 g grovbladet, mørkegrøn brøndkarse (2 bdt)
500 g kartofler
1 dl cremefraiche eller piskefløde
salt og peber
* Sådan laves Brøndkarse-kartoffelsuppe:
1. Bring 1 l vand i kog. Der skal ikke salt i, det gør
pureen sej.
2. Skyl brøndkarsen. Tag nogle blade fra til pynt.
Skræl kartoflerne, skær dem over et par gange.
Kom dem sammen med brøndkarsen i det kogende vand.
Kog kartoflerne møre i ca. 15 minutter.
3. Blend kartofler og brøndkarse sammen med 1-2 dl af
grønsagsvandet, eller purer dem fint gennem en sigte.
4. Hæld, mens der piskes, pureen tilbage i resten af
grønsagsvandet.
Lad suppen koge op.
Tilsæt cremefraiche eller piskefløde og smag til med salt og
peber.
Server suppen dampende varm, drysset med nogle blade
brøndkarse.
Server suppen med flutes eller (hvidløgs)-smørristede
franskbrødsterninger.
Tips: Den hjemmedyrkede brøndkarse, der har større og
grovere blade end den, der forhandles i små potter, smager stærkere og er
derfor mest velegnet til de retter, hvor der indgår større mængder af brøndkarse.
Suppen må ikke stå og koge for længe, efter at cremefraichen
er tilsat. Så kan den »fnugge«.
Vælg kartofler af melet type. Landets mest solgte, Bintje,
er fast, men en stor, gammel af slagsen duer her. Ellers skal man spørge efter
Alpha, Tertus eller Kaptah. Grønthandleren ved besked.
Kan fryses; holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Brøndkarse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------