Forret Suppe. Arbejdstid: 20 minutter. Kogetid: 30 minutter. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser til Broccolisuppe:
500 g frisk broccoli
1-2 fed hvidløg
6-7 dl grønsagsbouillon
1 dl hvidvin
1,5 dl fløde
salt, peber og paprika
* Sådan laves Broccolisuppe:
1. Fjern bladene fra broccolien, skyl den i koldt vand og skær
stilkene af så tæt på toppen som muligt.
2. Bring grønsagsbouillonen i kog, tilsæt stilkene fra broccolien
og det pillede hvidløg og kog det ca. 20 minutter, til det er helt mørt.
3. Blend de kogte stilke og hvidløget i lidt af bouillonen
til en ensartet masse, eller purer dem gennem en sigte.
4. Kom pureen tilbage i gryden til bouillonen, tilsæt
hvidvin og krydderier.
Lad suppen koge et par minutter uden låg, så alkoholen fra
vinen fordamper og smagen koncentreres.
5. Del broccolitoppene og kom dem i gryden.
Lad dem koge med et par minutter.
Tilsæt fløden, varm suppen igennem, smag den endeligt til og
server straks.
Server flutes til.
Tips: Retten kan også tilberedes med dybfrossen broccoli.
Den kommes frossen i bouillonen, koges mør og blendes.
Kan fryses; holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere
opskrifter med Broccoli
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------