Rodfrugterne i disse
små pier, som er dækkede med urteost, gør dem både sunde og lækre.
Forberedelse 15 min
+ hvile på køl. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
DEJ:
1½ dl hvedemel
1 dl grahamsmel
50 g margarine
1 dl mager kvark
1 spsk koldt vand
FYLD:
2-3 gulerødder (200
g)
1 lille kålrabi (200
g)
10 cm porre
2 tomater
½ tsk urtesalt
⅓ tsk friskkværnet rosé- eller sort peber
1 dl mager kvark
2 spsk blandede
hakkede krydderurter
1¼ dl letmælk
1 dl mager, reven
ost
* Tilberedning
1. Bland mel,
grahamsmel, margarine, kvark og vand til en dej i en skål eller i foodprocessoren.
Tilsæt mere mel hvis dejen er for blød.
Lad dejen hvile
tildækket i køleskabet i 30 min.
2. Skræl gulerødder
og kålrabi og skær dem i fine strimler eller riv dem groft.
Gør porren i stand
og skær den i skiver.
Skær tomaterne i
tern og bland alle grønsagerne.
3. Sæt ovnen på 225
°C.
Del dejen i fire
stykker og tryk dem ud i portionsforme.
Læg grønsagerne på
og drys med krydderier.
4. Bland kvark,
krydderurter, mælk og den revne ost.
Hæld blandingen over
pierne og bag midt i ovnen, ca. 30 min, til de er faste og gyldne.
Tips:
Server gerne en
frisk salat til pierne, med fx revne radiser,
champignoner, peberfrugt og en vinaigrettedressing.
For at spare tid kan
du fint anvende frosne grønsager som fyld i pierne.
• Jo kortere
tilberedningstiden er, desto bedre bevares vitaminerne i grønsagerne.
Pr. Portion:
Kalorier 342 = Kilojoule 1433
Kulhydrat 39 g
Protein 16 g Fedt 14 g (37%) Fibre 6 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.