Forret Frokost. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 1 time. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet.
(4 personer)
# Ingredienser til Gåsehals,
fyldt:
1 halsskind fra en stor gås
Fyld:
1 løg
5 spsk afsmeltet gåsefedt eller olie
1,5 dl fin usødet rasp eller godt 1 dl hvedemel
200 g hakket kalvekød
1 gåselever
evt. lidt vand eller bouillon
salt og peber
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Gåsehals,
fyldt:
1. Sy gåsehalsen til i den brede ende.
Fyld:
2. Pil og hak løget og kog det klart i 2 spsk af det
smeltede fedtstof.
Tag det hele af panden og bland løg og fedt med rasp (mel),
salt og peber.
3. Befri leveren for årestammer og evt. mørke aftegninger og
hak den fint med en skarp kniv eller i maskine.
4. Bland lever og hakkekød med løg-rasp(mel)blandingen, kom
det resterende fedtstof i, og ælt farsen lind.
Er den for fast, kan der tilsættes lidt vand eller bouillon.
5. Fyld farsen i halsskindet med en spiseske, og ryst den
til bunds hele tiden.
Halsen må kun være ¾ fuld.
Sy den åbne ende til, og ryst og tryk farsen, så den
fordeler sig i hele halsen.
6. Kog halsen en time i letsaltet vand.
7. Server den fyldte gåsehals varm som forret med brød til,
eller server den kold, som frokostpaté.
Surbrød eller Challa kan ledsage. Ligeså Agurker, salt,
oliven eller Cornichons.
Eller en persillekrydret, grøn salat.
Tips: Gåsehalsen kan også tilberedes i ovn. Læg den
på løgringe i et ovnfast fad, hæld lidt fedt over, og steg den ved 170 °C, i
50-60 min. Dryp den jævnligt med fedtet.
Fyldet kan krydres med 1 presset fed hvidløg og/eller 1 spsk
finthakket persille.
Kan fryses. Holdbarhed: ca. 2 måneder.
Se flere
opskrifter med Gås
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------