Forret. Arbejdstid: ca. 40 min. Kogetid, fisk: ca. 3 min. Afkøles: ca. 2 timer. Svær at lave.
Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. (6 personer).
# Ingredienser
til Geddemousse:
250 g geddefilet
(evt. en gedde på ca. 1 kg)
Kogelage:
1½ dl vand
1 skalotteløg
1 laurbærblad
2-3 peberkorn
Endvidere:
6 blade husblas
2 spsk tør vermouth
eller Pernod
1 spsk citronsaft
1 bdt dild
2 dl piskefløde
2 æggehvider
salt og hvid peber
Form: ca. ¾ l
*
Sådan laves Geddemousse:
1. Gå den fileterede
fisk efter for ben.
Kogelage:
2. Bring vand, det
pillede, delte løg, laurbærblad og peberkorn i kog.
Dæmp varmen og læg
fiskestykkerne i.
Lad dem mørne under
låg ved svag varme ca 3 min, og lad dem trække færdige i lagen yderligere 2 min,
så bevarer fisken smag og saft bedst.
3. Læg husblassen i
blød i koldt vand i 5-8 min.
Pisk imens fløden
til skum og æggehviderne meget stive.
4. Blend den
afkølede fisk sammen med 1 dl af den kolde kogelage, eller purer eller mos
fisken fint og bland den til en ensartet masse med 1 dl af den kolde lage.
5. Tryk husblassen
fri for vand og smelt den over vandbad sammen med 2 spsk vermouth eller Pernod.
6. Kom den purerede
fisk i en skål og tilsæt citronsaft, fintklippet dild, salt og peber.
Hæld den smeltede
håndvarme husblas i fiskemassen under omrøring.
7. Vend forsigtigt
flødeskum og derpå de stiftpiskede æggehvider i massen.
Kom moussen i en
form og stil den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stiv.
Vend den ud ved
servering på et fad ved at løsne den hele vejen rundt med en skarp kniv.
Pynt eventuelt med
lidt ekstra dild.
Server fint hvidt
brød til eller Butterdejssnitter.
Tips: Gedemoussens raffinerede, men lidt »tamme«
smag og udseende vinder ved at blive serveret med en kold, krydret tomatsauce.
Rejer, krebse- eller
jomfruhummerhaler egner sig som tilbehør.
Se flere
opskrifter med Gedde
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------