Forret Aftensmad Hovedret. Udvandingstid: ca 3 timer Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 35-40 min. Svær at lave. Høj pris. (Som forret: 6 personer Som hovedret: 4 personer)
# Ingredienser
til Hjernesoufflé:
2 kalvehjerner eller 3-4 lammehjerner (ca. 400 g)
koldt vand
3 spsk eddike pr. l koldt vand
Til kogning af hjerne:
5 dl lys bouillon
Soufflémasse:
de kogte hjerner
2 skiver daggammelt franskbrød
3-4 spsk mælk eller bouillon fra kogningen
½ dl piskefløde
4 æg
salt
evt. 1/2 tsk fintreven muskatnød
Souffléform. 1 l
*
Sådan laves Hjernesoufflé:
1. Befri hjernerne for hinder og årer og skyl dem fri for
blod og urenheder under rindende, koldt vand.
2. Læg hjernerne i rigeligt, koldt vand i et par timer, og
skift det af og til.
Læg dem i rigeligt, koldt vand tilsat 3 spsk eddike pr.
liter i yderligere 1 time.
De bliver fastere og hvidere af det.
Tag dem op og skyl dem koldt.
3. Læg hjernerne i en gryde i den kolde bouillon.
Lad den varme langsomt op, og kog hjernerne for meget svag
varme under låg i 10-15 min, kortest for lammehjerner. Lad dem svale i
bouillonen.
Tag dem op.
Passer dem gennem en sigte eller mos dem godt med en gaffel
eller blend dem kort.
4. Sæt ovnen på 200 °C. Smør formen.
Soufflémasse:
5. Læg franskbrødsskiverne i en lille skål eller en dyb
tallerken og hæld mælken (bouillonen) og fløden over.
Del æggene i blomme og hvide.
Bland hjernepuréen med det opblødte franskbrød og rør
æggeblommerne i en ad gangen.
Smag til med salt og evt. muskat.
6. Pisk hviderne stive og fold dem i hjernefarsen.
Smag på den, måske skal den krydres lidt mere.
Fyld den i den smurte form, men se til, at den kun går ¾ op
i formen.
7. Sæt formen på en plade på ovnens nederste rille og bag souffleen
let og gylden, 35-40 min.
Undgå såvidt muligt at åbne ovndøren før til sidst, og da
med forsigtighed.
Server straks.
Tips: Det er en gylden regel, at man/gæsterne venter
på en soufflé og ikke omvendt.
Server rørt eller brunet smør til. Eller Estragonsmør
eller andet mildt smagende krydderurtesmør.
Souffleen kan også bages i portionsforme. Så skal varmen
øges til 220 °C og bagetiden ca halveres.
Se flere
opskrifter med Hjerne
Se flere
opskrifter med soufflé
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------