Forret. Arbejdstid: 20 min. Koge- og hviletid: 6-9 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4-6 personer)
# Ingredienser til Jomfruhummere naturel:
24 friske jomfruhummere
Kogelage pr. l vand:
¾ spsk groft salt
evt. ¼ tsk sukker
½ bdt dild
Pynt:
salatblade
frisk dild
citronbåde
Tilbehør: 1½-2 dl mayonnaise og ristet franskbrød
*
Sådan laves Jomfruhummere naturel:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Bland rigelig lage i en stor gryde og kog den igennem et par
min.
2. Læg jomfruhummerne i den spilkogende lage.
Dæmp varmen, så snart lagen atter koger, og kog jomfruhummerne
ved svag varme under låg i 2-3 min., længst hvis det er store flotte
eksemplarer.
Tag gryden fra varmen.
3. Lad hummerne hvile 4-6 min. i kogelagen. Tag dem op.
Skyl dem evt. koldt, så løsner skallen lettere, men lad dem
ikke ligge og flyde i vand, det går ud over smagen.
4. Vrid hovederne fra halerne.
Pil halekødet ud af skallerne og fjern den mørke streng, det
er tarmen.
5. Anret jomfruhummerne på et stort fad med grøn salat,
citronbåde og dild.
Rør eventuel hummersaft i mayonnaisen og server den til
sammen med ristet franskbrød.
Tips: Ekstra lækkert er det at koge jomfruhummerne i
en lys kyllingebouillon.
Sukkeret i kogelagen gør den ikke sød, men gør skallen
blødere og nemmere at løsne.
Cremefraichesauce, kold kan serveres til i stedet for
mayonnaise.
Jomfruhummercocktail, se Hummercocktail.
Jomfruhummer i
hvidvin og fløde:
Pil hummerkødet ud af halerne og svits det kort i smør.
Tilsæt tør hvidvin og lad det koge nogle min. uden låg.
Tilsæt fløde og lidt basilikum.
Smag til med salt og peber og lad det koge yderligere et par
min.
Server straks, gerne med Flûtes
til.
Kolde, kogte jomfruhummere kan fryses.
Holdbarhed: ca 3 måneder.
Sådan tilberedes Jomfruhummere naturel:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand.
Læg dem i den spilkogende lage.
Dæmp varmen og kog dem under låg 2-3 min.
2. Lad jomfruhummerne hvile 4-6 min. i kogelagen.
Tag dem op og skyl dem evt. i koldt vand, så løsner skallen
lettere.
3. Vrid hovederne fra halerne. Pil halekødet ud af
skallerne.
4. Fjern tarmen, den mørke streng, der går gennem halen.
Anret jomfruhummerne på et stort fad med grøn salat,
citronbåde og dild.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------