Forret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 2 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Jomfruhummere med peberfrugtcreme:
16 friske jomfruhummere
250 g frisk spinat
Peberfrugtcreme:
1 rød peber
2 spsk olie
1,5 dl cremefraiche 38%
salt og hvid peber
Til stegning: 25 g smør
salt og peber
*
Sådan laves Jomfruhummere med peberfrugtcreme:
1. Skyl jomfruhummerne i koldt vand og vrid halerne fra
hovederne.
Knæk haleskjoldet let ved et tryk mod bordet og pil kødet ud
af skallen.
Fjern den mørke streng, der går gennem halen, det er
tarmen.
Peberfrugtcreme:
2. Del peberfrugten i kvarte på langs og fjern kernerne og
de hvide ribber.
Skær peberfrugten i meget små tern ca V2 x V2 cm.
3. Varm olien i en lille gryde og svits peberfrugten 3-4 min.,
uden at den tager farve.
Tilsæt creme fraiche og kog sagte et par min. til en cremet
sauce.
Smag til med salt og peber.
Det er bedst med den fede creme fraiche her, fordi den ikke
fnugger så hurtigt ved kogning.
Tag gryden fra varmen.
4. Rib spinaten for de groveste stilke og skyl den i rigeligt
koldt vand.
Læg spinaten til afdrypning i en sigte.
5. Varm smørret på en pande og steg jomfruhummerhalerne 2 min.
De må endelig ikke få for meget.
De skal være varme og eventuelt lidt glasklare i kødet.
Drys med salt og peber.
6. Læg spinaten 1 minut i en gryde med kogende vand og læg
den atter til afdrypning i en sigte.
7. Fordel peberfrugtcremen på 4 varme tallerkener.
Læg en portion spinat på midten af hver tallerken og fordel
de varme jomfruhummerhaler omkring spinaten.
Server straks.
Butterdejssnitter, Croûtoner eller godt hvidt
brød kan ledsage.
Tips: Peberfrugtcremen kan laves i forvejen og varmes
til sidst.
Retten kan laves med frosne jomfruhummerhaler, der optøs og
trykkes helt fri for væde, inden de pilles.
1 pakke frosne jomfruhummerhaler (a 340 g) svarer til ca 12
friske jomfruhummere.
Spinaten kan dryppes med en lille smule god vineddike.
Se alle de bedste opskrifter med Jomfruhummer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------