Forret - Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Let at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser til Jordnøddesalat:
1 lille kinakål (10-12 blade)
1 rød peberfrugt
1 lille løg
1 courgette (200 g)
60 g usaltede jordnødder (1 dl)
Jordnøddedressing:
2 spsk jordnøddesmør
4 spsk lys bouillon (af kalv eller fjerkræ)
1 spsk citronsaft
*
Sådan laves Jordnøddesalat:
1. Skyl kinakålen og skær den i smalle strimler.
2. Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær også den
i strimler.
Pil løget og skær det i meget små terninger.
3. Skyl og tør courgetten. Riv den på den groveste side af
råkostjernet.
4. Rist jordnødderne et par min. under grillelementet eller
kort i mikrobølgeovn.
Gnid eventuelle løse brune skaller af.
Jordnøddedressing:
5. Rør jordnøddesmørret med bouillon og smag til med
citronsaft.
Tilsæt evt. lidt mere bouillon, så dressingen får en tilpas
lind konsistens.
6. Bland grønsagerne i en skål. Hæld jordnøddedressingen
over og pynt med de ristede jordnødder.
Server salaten som forret sammen med Flûtes.
Tips: Salaten kan laves med 100 g jordnødder og Citrondressing.
Jordnøddesmørret kan røres med hvidvin i stedet for
bouillon.
Som tilbehør passer salaten til grillmad, fx grill-spid med
oksekød, lammekød eller kylling.
Se flere
opskrifter med Jordnødder
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------