Forret Suppe. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: 3-3½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Kødsuppe, gammeldags
1½ kg oksebov, -tykkam eller -tværreb
½-1 kg marvben (skank)
ca 3 l koldt vand
2 gulerødder
¼ selleri
1 persillerod
2 porrer
1 løg
1-2 nelliker
1 spsk salt
Suppevisk: selleri- og porretop, evt. timian
Garniture:
2 gulerødder
¼ selleri
1 persillerod
2 porrer
*
Sådan laves Kødsuppe, gammeldags
1. Skyl kødet koldt og læg det i en gryde sammen med
marvbenet.
Hæld vandet ved, det skal bare dække, og bring det langsomt
i kog.
2. Gør imens første hold grønsager i stand og del dem
3. Skum suppen omhyggeligt for det grønlige skum, der
dannes, og læg grønsagerne og løget i gryden sammen med suppevisken.
Tilsæt salt, bring atter suppen i kog og skum den.
Lad den koge under låg ved svag varme 2½-3 timer.
4. Tag kødet op og si suppen.
Lad den stå lidt og skum det fedt af, der har samlet sig
foroven.
5. Gør næste hold grønsager i stand og skær dem pænt ud i
skiver og tern.
Kom dem i suppen og lad den koge yderligere 20 min. Smag til
med salt.
6. Tag kødet op og skær det i pæne skiver.
Læg det på et varmt fad.
Hæld suppen i en varm terrin eller server den direkte fra
gryden sammen med kødet.
Tips: Kødet kan serveres som anden ret med hvide
kartofler og peberrodssauce eller sennepssauce eller med Asparges, stuvede.
Oksekød er bedst til kødsuppe, fordi det giver den
kraftigste og klareste suppe.
Gris og kalv kan også bruges, men giver en knap så klar og
kraftig suppe.
De bruges derfor mest som basis for supper med meget fyld
eller supper, der skal legeres.
Suppen kan også tilsættes Kødboller
og/eller melboller. Se Hønsekødsuppe.
Den siede suppe kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kødsuppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------