Forårsløgene har en mild og fin smag, og er derfor gode, når de kun skal steges ganske kort.
Her blander du dem
med kantareller og salte oliven til et gratineret stykke brød.
Tid: 20-25 min,
heraf 5-10 min til gratinering. 4-6 pers.
# Ingredienser
4-6 skiver hvidt
brød (fx italiensk brød)
250 g kantareller
eller 1 ds. (a 200 g)
1 bdt. forårsløg
1 lille glas sorte
oliven (200 g)
2 spsk olie
½-1 tsk salt
¼ tsk sort peber
2-3 dl ost (lagret)
* Fremgangsmåde
1. Start med at
riste brødskiverne, eller steg dem på begge sider i en anelse olie på en pande.
Læg dem derefter på
en plade eller i en bradepande.
2. Rens
kantarellerne.
Skyl forårsløgene og
skær dem i fine strimler. Flæk de sorte oliven.
3. Varm olien på
panden. Steg kantarellerne et par min.
Tilsæt forårsløg og
oliven og lad dem stege med. Drys med salt og sort peber.
4. Fordel blandingen
på brødskiverne. Riv ost over.
5. Gratiner ved 225 °C
i 5-10 min, eller til osten er smeltet og gylden.
6. Server de
gratinerede kantarelbrød sammen med en blandet salat.
Tips: Brødene kan
forberedes i god tid. De gratineres lige før serveringen. Det er nemt at
tilberede, når der kommer mange gæster.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------