Frokost Forret. Arbejdstid: 20 min. Hviletid, fars: ca 1 time. Ovntid: ca 1½ time Afkøling: mindst 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer.
# Ingredienser
til Kyllingepaté, lys
500 g kyllingebrystfilet (evt. frossen, optøet)
250 g kogeflæsk uden svær
2 fed hvidløg
2 spsk hakket persille
2 æg
3 spsk portvin, madeira eller bouillon
8 skiver bacon
salt og peber
Ovnfast form
*
Sådan laves Kyllingepaté, lys
1. Hak kødet, flæsket og de pillede hvidløg en gang gennem
kødmaskinen.
2. Bland det hakkede kød med persille, æg, hedvin eller
bouillon, salt og peber.
Lad farsen hvile svalt en time.
3. Sæt ovnen på 150°C og sæt en bradepande med vand ind på
nederste rille.
4. Dæk bunden af en ovnfast form med baconskiver.
Fyld farsen i formen og læg de resterende baconskiver
øverst.
Læg låg eller alufolie over formen.
5. Bag patéen i det forvarmede vandbad i en time.
Fjern låg eller alufolie og lad den bage yderligere ½ time
uden låg, så den får farve.
6. Lad patéen svale under let pres i mindst 3 timer, og
gerne til næste dag.
Server patéen med Cornichons, Flûtes eller
Bondebrød
og Champignon
a la grecque.
Gode oliven, gerne med mandelfyld, og grøn salat er også
velegnet.
Tips: Kyllingepatéen kan indbages.
Så udelades baconskiverne. Se Fasanpaté, indbagt,
men beregn kun ½ portion dej.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------