Kyllingespiddene går til både forret, grillbuffet og
sommerfesten. En lækker sprød asiatisk salat, der er fuld af smag og saft. Løse
ris passer godt til retten.
4 personer
# Ingredienser
2-3 kyllingebryster
8-12 træspid til grill (lagt i blød i vand i 30 min.)
½ stang citrongræs
½ dl soja
1 lime, saften heraf
1 spsk fiskesauce
1 tsk finthakket chili
½ agurk
2 håndfulde friske
ærter med bælg
2 stængler bladselleri
2 håndfulde
blandende salater
½-1 lime, saften heraf
1½ tsk rørsukker
lidt salt.
Tilbehør: evt kogte jasminris
og lidt sød chilisauce eller Kikkoman Sauce for Rice.
* Tilberedning
1. Læg træspiddene i
koldt vand i 30 min.
Tag skindet af
kyllingebrystfileterne, og skær hvert bryst i 4-6 brede strimler.
Snit citrongræs i
små stykker, og rør en marinade af soja, citrongræs, limesaft. fiskesauce og
chili.
Stik kyllingekødet
på træspid og mariner kødet med sojamarinaden nogle timer i køleskabet.
Steg kyllingespiddene
i ovnen 18-20 min ved 200 °C, til de er gennemstegte.
Alternativt kan de grilles.
2. Skær agurken i
små tern, og bælg ærterne.
Snit bladsellerien i
tynde skiver.
Skyl og slyng
salaten i en salatslynge.
Rør limesaft sammen
med rørsukker.
Vend dressingen
sammen med salat, agurk, bladselleri og friske ærter.
3. Anret kyllingespid
med sprød salat.
Suppler med kogte
jasminris, hvis du vil servere det til en hovedret
✅ Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.